نشست عبدالجلال ایری، نماینده مردم شهرستانهای کردکوی، ترکمن، بندرگز و گمیشان در مجلس شورای اسلامی و امید سقلی، فرماندار گمیشان با فریدون فعالی، مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان گلستان برگزار شد.
در این نشست که با هدف بررسی مسائل و ظرفیتهای گردشگری و میراثفرهنگی غرب استان برگزار شد، بر لزوم توسعه زیرساختهای گردشگری، حفاظت از بناهای تاریخی و حمایت از صنایعدستی منطقه تأکید شد.
نماینده مردم شهرستانهای کردکوی، ترکمن، بندرگز و گمیشان در مجلس شورای اسلامی در این نشست گفت: متأسفانه به داشتههای گردشگری در شهرستانهای غرب استان در راستای توسعه صنعت گردشگری این منطقه توجه نشده است.
عبدالجلال ایری بیان کرد: غرب استان گلستان به لحاظ تنوع اقلیم و طبیعت دارای ظرفیتهای بینظیر گردشگری است.
او تصریح کرد: اجرای طرح گردشگری جزیره آشوراده به دلیل برخورداری از مصوبه شورای عالی معماری و شهرسازی لازمالاجراست و باید انجام شود.
نماینده غرب استان ر مجلس شورای اسلامی گفت: در خصوص جزیره آشوراده یکی از موضوعات اولیه برای طرح توسعه گردشگری، بازگشت ساکنان روستا به این منطقه است و برای این بازگشت و فعالیت مردم منطقه باید صدور مجوزها تسهیل شود.
او با اشاره به اینکه قلعه تاریخی آشوراده یکی از آثار شاخص میراثفرهنگی در غرب استان است، گفت: این قلعه تاریخی باید با سپردن به سرمایهگذار دارای اهلیت احیا و بهرهبرداری شود.
ایری یادآور شد: استان گلستان سواحل آرام و خوبی برای شنا دارد که متأسفانه به آن پرداخته نشده است.
او افزود: به دلیل اینکه گردشگری امری فراخشی است باید برای اجرای طرح گردشگری در منطقه جزیره آشوراده سازمان توسعه گردشگری تشکیل شود.
نماینده مردم شهرستانهای کردکوی، ترکمن، بندرگز و گمیشان در مجلس شورای اسلامی همچنین خاطرنشان کرد: گردشگری تاریخی مسئله مهمی در غرب استان گلستان است و داشتههای مهمی چون بافت تاریخی گمیشان، دیوار تمیشه، بناهای تاریخی سیمین شهر، برج رادکان و... در منطقه باید در راستای توسعه گردشگری تاریخی مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
او تصریح کرد: باید از ظرفیت مغفول مانده بافت تاریخی گمیشان در راستای توسعه و رونق گردشگری غرب استان بهرهبرداری کرد.
ایری گفت: تک بناهای تاریخی در سیمین شهر نیاز به توجه ویژه دارد تا بتوانیم آن را برای آیندگان حفظ کنیم و از آن برای جذب گردشگر به منطقه استفاده کنیم.
او با اشاره به اینکه دیوار تمیشه میتواند انقلابی در حوزه توسعه و رونق گردشگری منطقه باشد، تأکید کرد: نحوه قرارگیری دیوار تمیشه در منطقه با تنوع آب و هوایی یک ظرفیت خاص است.
نماینده غرب استان گلستان در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: ظرفیتهای بسیار خاصی در روستاهای کوهپایهای درازنو، جهاننما، رادکان و... در غرب استان وجود دارد که باید روی تولید محتوا و تبلیغات و بازاریابی این روستاهای کوهپایهای توجه کنیم.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان گلستان در این نشست گفت: ما باید جوامع محلی در سواحل استان را ترغیب به مشارکت و سرمایهگذاری کنیم.
فریدون فعالی تأکید کرد: باید تفکر توسعه گردشگری را در جوامع محلی روستاهای ساحلی استان باور سازی کنیم.
او خاطرنشان کرد: در خصوص حلوفصل مسائل گردشگری آشوراده باید کمیته کاری داشته باشیم.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان گلستان با اشاره به ظرفیتهای سه حوزه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در غرب استان گفت: دیوار تاریخی تمیشه باید بهصورت یک مزیت گردشگری تبدیل شود.
او افزود: تمیشه نیاز به تقویت زیرساخت دارد و باید طرح احیا و توسعه آن را آماده کنیم.
فعالی بیان کرد: گمیشان شهرستانی بسیار خاص به لحاظ گردشگری است و این شهرستان توانایی تبدیل به یک بسته سرمایهگذاری را دارد.
او با تأکید بر ضرورت حمایت از سرمایهگذاران بخش خصوصی، گفت: باید مجوزهای موردنیاز برای ورود سرمایهگذاران بخش خصوصی به هر یک از بستههای سرمایهگذاری استان را در اسرع وقت آماده کنیم.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گلستان با اشاره به ظرفیتهای موجود در جزیره آشوراده گفت: قلعه تاریخی آشوراده را بهعنوان یک اثر شاخص میراثفرهنگی قطعاً ساماندهی خواهیم کرد و شهد بهرهبرداری آن خواهیم بود.
او یادآور شد: باید ظرفیتهای گردشگری آشوراده را به گردشگران معرفی کنیم که متأسفانه تاکنون روی این موضوعات کارنکردهایم.
فعالی تأکید کرد: باید نحوه پرورش ماهی بهویژه ماهیان خاویاری و استحصال خاویار و... را به گردشگران ورودی جزیره آشوراده و غرب استان نشان دهیم و باید با استفاده از این ظرفیتهای تورهای گردشگری را به جزیره جذب کنیم.
او گفت: یکی از ظرفیتهای مغفول مانده گردشگری در غرب استان، گلفشان گمیشان است که میبایست با برنامهریزی اصولی این ظرفیتهای مغفول مانده را احیا کنیم.
در ادامه این نشست نیز فرماندار گمیشان، گفت: تنها امید گمیشان در اقتصاد، توسعه و رونق گردشگری است.
امید سقلی بیان کرد: اهمیت دیوار برگ گرگان بر کسی پوشیده نیست اما نباید عامل نارضایتی مردم و روستاییان باشد.
او خاطرنشان کرد: بافت تاریخی گمیشان نیاز به توجه ویژه دارد و انتظار داریم در راستای احیا و مرمت این ابنیه تاریخی ارزشمند از اعتبارات ملی استفاده شود.
فرماندار شهرستان گمیشان همچنین بیان کرد: جای تسهیلات گردشگری در ردیف اعتبارات شهرستان گمیشان خالی است.